Arkivfoto

Både Color Line og Fjord Line kansellerer flere avganger fredag. Det er ventet kraftig vind både langs kysten og i fjellet.

Advarer mot farlige vindkast – danskeferjene kansellerer

Både Color Line og Fjord Line har innstilt flere avganger mellom Kristiansand og Hirtshals fredag. Meteorologene advarer mot kraftig vind både langs kysten og i fjellet.

Publisert:
Vær

AGDER: – Det blir mye vær hos dere i morgen, til at det fortsatt er sommer. Farevarslene vi tidligere har sendt ut gjelder i høyeste grad, sier vakthavende meteorolog, Mette Skjerdal ved Meteorologisk institutt.

Skjerdal forteller at det i natt vil blåse opp til full storm i Skagerrak. Fredag formiddag treffer uværet sørlandskysten.

– Det er dere som får det først. Det vil blåse kraftig fra i morgen formiddag, og vinden kommer fra vestlig retning. Vindstyrken ville ligge mellom 20 og 25 sekundmeter. Vindkastene kan komme opp i 30 sekundmeter.

Reidar Kollstad

Uværet som er meldt fredag byr på en god porsjon regn og vind. Meteorologen oppfordrer folk som ferdes i fjellet til å være forsiktig.

– Vent med fjellturen

Også i fjellet er det ventet svært kraftig vind, i tillegg til en god porsjon nedbør.

– På høyfjellet kan det periodevis komme opp i storm, med vindkast over 30 meter per sekund. Jeg ville nok ha drøyd fjellturen til fredag ettermiddag. Skal man ferdes i fjellet må man være forsiktig, sier Skjerdal.

Hun legger til at det vil komme nedbør langs kysten på formiddagen, men hovedsakelig vest i landsdelen.

Les også

Kan komme opp mot 40 millimeter regn: – Det er etterlengtet

Meteorologen oppfordrer folk til å sikre løse gjenstander.

– Kastevinden kan fort ta med seg trampoliner og det som er. Folk bør også sjekke båtene sine.

Uværet skaper også trøbbel for ferjetrafikken over Skagerrak. Fjord Line melder på sine hjemmesider at de kansellerer flere avganger mellom Kristiansand og Hirtshals.

Loading...

Kansellerer flere avganger

Det gjelder avgangen fra Kristiansand klokka 13.30 samt returavgangen fra Hirtshals klokka 17.00.

– Vi kjører morgenavgangen fra Kristiansand og blir liggende i Hirtshals til kvelden. Båten går tilbake 23.30, sier konsernsjef Rickard Ternblom.

Han legger til at passasjerene som skulle ha reist på andre tidspunkter har blitt booket om.

– Vi ønsker at passasjerene skal få en behagelig overfart. Det er meldt et hissig lavtrykk midt på dagen, og vi har derfor valgt å kansellere disse avgangene, sier Ternblom.

Presseansvarlig i Color Line, Nina Moland Andersen, forteller at også de har valgt å kansellere.

– Det gjelder avgangen klokka 08.00 fra Kristiansand og returavgangen fra Hirtshals 12.15. Vi regner med at båten vil gå igjen som normalt 16.30, sier Moland Andersen.